Surat al-baqarah ayat 216

Diwajibkan atas kamu berperang, padahal berperang itu adalah sesuatu yang kamu benci. Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.

There was an error in this gadget

top 10 emotions of the week

  • Friday, July 9, 2010
  • 1. Sedeyh

    minggu yg amat2 menyedihkan!!! 47% of seniors x pass 35 point IB... sgt2 sedih~ expecially after baca blog diorg, status, cmnt. dont give up bro!!! hidup ini umpama roda....kadang2 di bwh, n sometimes kat atas.
    mungkin yg kita suka itu tidak baik utk kita, dan mungkin yg kita tdk suka baik utk kita. sesungguhnya allah maha mengetahui dan kita tidak mengetahui.

    kata kawan aku>> maybe flight g sana terhempas ker....nauzubillah!

    2.Cuak+panik

    disebabkan ramai yg x pass fly, batch kteorg org pon diramalkan ag truk dari ITU.....so sgt takut kalo x pass!!!!!
     mnggu yg agak kelam~ cg2 pon kelam~ students pon kelam~

    3.nek nyampah
    saat2 hampa+cuak+desperate ngan IB tetibe terbaca kat surat khabar psl MRSM ini...






    sah2 dewan dier a-cond!!!

    >>speechless<<

    FYI, this mrsm wat IB!! n yg sgt wat aku nyampah ialah dak2 nie berumur 15 tahun!!!

    baru rase gomen berotak( sbb mansuh upsr/pmr n reduce student g overc) last2, wat program Ib kat mrsm tuk student g overc??? x paham??? motiff??? rm 125?? juta just for 1 mrsm?? n if not mistaken, Ib prog is the most expensive prep program.... cost asal ialah almost rm 100 thousand/student for one year.

    addition information>> msia dijangka menghadapi kemeseletan ekonomi berganda bagi suku kedua( wahh..kter sgt berjimat cermat??)


    4.gembire

    kehadiran hamster di kamar sebelah menceriakan level 3 farabi!!! so swett....comey!!!!

    >>nama dier BARNEY<<

    5. hopeless

    x yakin dgn ib...aku tarik balik kata2 up aku psl ib nie!! huhu.......
    xpecially for math!!! its driving me crazy!!!


    6. boring


    mnggu yg x byk bnder nk belajar except ee, cas log, n reports!!!( pending works!!)

    plz der...ayat2 seperti batch plg truk, n compare2 ngan previous batch amat cliche!!!! bosan~ dari skola sampai skang, acik batch truk jer.... x pernah jadi batch baek kn?? nie ayat motivasi sekolah2 asrama!!! mmg niat diorg baik, tapi kalo dh tiap2 tahun jadi plg truk, dh x der motivasi, dah lali+ bosan.
    x dinafikan mmg batch kteorg truk!!! huhu

    7.semangat baru

    kisah2 diatas memberi pengajaran yg amat mendalam!!! keje lebih kuat, n sgt kuat!!!!
    aku x nk jadi cam diorg!!!....cukup lah saat tyme dpt result scholarship mara nie, x nk lalui saat2 sedeyh+emo nie

    IB 35 POINTS!!!!! insyaallah....


    8.terkesima@kaget

    wat2 terkejut dgn junior yg bgn awal...dtg awal...n etc2. teringat tyme awal2 dlu!! hehe : D


    9. UNITED

    rase terUNITE jap dak ib laki nie...hehe. x sangker slame nie bkn aku jer yg rase x selesa blaja ngan pompan~


    10.resah

    x boleh tidur malam sejak result sr. kuar....aku akan fikirkan if aku yg x pass!!! aper yg terjadi?? family?? n study maner?? nak jadi aper?? huhu....sambil jantung berdegup kencang!!!

    3 comments:

    R-Lau R-Piz said...

    assalamualaikum...
    bonny,ilek jela dgn kata2 cikgu tu.bkn first time pun.it happens all the time,like in cycle.biasa la tu.buat dek je.yg penting planning dr skang cmna ko nk berdepan dgn kehidupan pd hari2 berikut nye dan sentiasa pecaya yg ko mampu utk dptkan 35 point nti.

    satu yg aku nk pesan: kemanisan sebuah kejayaan bukanlah terletak pada kemenangan akhir semata-mata tetapi usaha sepanjang perjuangan itu lebih penting nilainya.

    aku xkesah aku dpt 34.nak taw napa?sbb aku rasa usaha selama ni mmg menjurus ke arah tu.serius ni.aku sedar aku pelu berubah dan pelu berusaha dgn lebih gigih tp aku lalai dan leka terutama skali utk math dan itgs.so,mmg itu la yg aku dpt.

    aku baca status dan blog bdk2 ni,kdng2 rasa muak gak.bkn mksdnye aku suka kitorang xlpz tp klu dinilai semula usaha kami selama ni,cukup ke utk dptkan point 35 tu.pd pandangan aku,jwpn yg aku bole berikan ialah tidak.aku rasa sedih bila dpt result bkn sbb nombor 34 tu, tp sbb aku taw mmg usaha yg aku buat selama ni setara dgn nilai 34 tu.well,ni from my point of view la.mmg org lain akan ckp lain.

    so,just work hard but smart.jgn sia-siakan wlu sesaat pun kehidupan ko kat kms.byk bnde yg bole kite pelajari kat sana,baik dlm kelas mahupun luar kelas.trust urself.so,nti bile dpt result cmna sekalipun,ko tetap dpt yakin akan usaha yg tlh ko tumpahkan selama 2tahun berada kat kms.point tu keje Allah tentukan,tp usaha utk mencapai cita-cita,kita sendiri yg bole tentukan bentuk nye.

    hahahaha..hopefully u get my message.come on,be happy in kms.dun pressure.apa gune nye kwn klu bkn utk mengubat duka,lara dan kekurangan?hahahaha..

    Gud luck in IB.Gud luck in ur life.Be a better person,not just a better student.
    =)

    syafique said...

    aah.. oo mrsm tu untuk org 15 tahun la.. untungnya mereka dpt buwat ib awal2.. perghhh

    DR.BONNY said...

    syafique....its sarcastic jer!! plz look on diffrnt view... i not just give the information der!!!

    Post a Comment

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...