Surat al-baqarah ayat 216

Diwajibkan atas kamu berperang, padahal berperang itu adalah sesuatu yang kamu benci. Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.

There was an error in this gadget

an awkward moment

  • Saturday, March 24, 2012
  • hari ni ialah sabtu...offcourse la hari sabtu kan..disaat2 korang duk tido bersenang lenang atas katil, aku dgn gagahnyer pergi ke kelas Anatomy.... dgn gembiranye masuk ke kelas, aku satu2 nyer manusia yg wujud. rupe-rupenyer mase itu ialah dissection...rase nk pitam mase tue..keluar kelas tue nampak gerombolan-gerombolan pelajar dr hostel pompan berlari-lari nk pergi interact...aku dgn panikknyer turut sama lari..macam marathon ko..muke diorg mmg semangat sukan habeh.. nampak sgt x mandi lagi tue. Alhamdulillah, bekas pelari negeri nie lari laju...sempat masuk kelas sebelum LOCENG berbunyi...univ ko hado loceng? maut ko kalo dtg lepas bunyi loceng...waima satu minit pon...mmg x der nk bg attendace...ari tue baru poteng sekali...nikmat gler tido mase poteng~!

    dalam kelas dissection nie...antara kelas paling bosan bagi aku sbb meja aku nie aku sorang jer malay..overc sgt! sambung cter...kalo tyme dissection nie ader 2 hours class la..then diorg akan bg 30 minutes for revise and discussion...mostly pelaja2 distinction(yg sesetengah bajet konon xmo distinction..konseps sgt)  mmg akan study la tyme nie..tapi sbb x gagah, mmg haromm nk ngadap buku tue...so 30 minit tue mmg akan duk lepak2 ngan group indian(diorg la paling peramah dgn aku)...sbb x pandai speaking bagai..so duk tepi pasang telinga jer.

    topic diorg ari nie ialah clubbing... sejahat-jahat aku nie pon, mmg belum lagi jejak club disko sumer nie taw...takat lalu2 cuci mata depan bukit bintang tue ader la. then sbb aku x pernah pergi..x psl2 ader mamat yg x taw ape2 nie melabelkan aku sbg top 3 religious person among malay guys... tersentap aku! the most awkward moment when dier ckp aku nie religious tapi bler dier tanye psl bnde2 agama kat aku, aku x leh jawab! sgt malu...malu dgn diri sendiri..

    aku cter pajang lebar nie sbb nk ckp satu bnder jer...as a muslim, we doesnt have any option except become religious!





    0 comments:

    Post a Comment

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...