Surat al-baqarah ayat 216

Diwajibkan atas kamu berperang, padahal berperang itu adalah sesuatu yang kamu benci. Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.

There was an error in this gadget

Dilema 1: kegemukan???

  • Tuesday, June 22, 2010
  • 1) aku gemuk??? dan sgt gemuk semase kecik.....so x kesah psl gemuk!sbb skang dh cukup "ok" bg aku


    2) terlbeh "excited" dgn diet+ bersenam?? bkn nk kurus pon,but just nk kecikkan part2 yg tertonjol. (aset utama??)


    3) i love foods!!! i love eat!!! sehingga perut menonjol2.....x tension!! tapi tyme jumper membe lame skrip drama diorg: gemuknyer.....besaqnye...bonyoknye (sambil memegang perutku...motif??)
    skrip drama cg tyme g skola: awak gemuk skang......awak bertambah besar...
    .itu tekanan!!!!


    4) semakin nk diet...semakin mak aku memakse2 makan!!!! tiap2 ari buat makanan yg sedap2...dan memaksa aku mkn( sbb dier taw aku nk diet!) dah setiap mase bertanya nk makan?? dah makan?? nk masak ape?? nk mkn ape??


    5) keluarga aku ialah food maniac! tiap kali berjumpe agenda utama ialah memakan! so diorg akan memaksa aku makan....makan....makan.....dan makan lagi! berisi itu ialah anugerah bagi kami?? kurus itu ialah bencana!


    6) g london weight pon dh x gune.....(bkn aku!!) akak aku sekor nie, berape bulan jer kurus sebelum jadi kaki makan balik! kami x gemuk, kami besaq!


    7) sakit ati+tension+iri ati+cemburu+dengki tgk org kurus kering tapi makan byk geler!! x yah nk sibuk2 jadi gemuk!! (aku taw psl metabolism k!)


    8) besaq x per tapi jgn ader aset yg terlalu up sgt sampai lbeh popular dari empuya diri.stiap kali didownkn......aset2 utama akn disebut! dan mesti aku kalah!!! sbb terlalu byk aset utama??


    9) kalo gemuk byk produk yg nk pikirkan......kat paper berlmbak sgt produk tuk kurus, pati halia lah, jusmate 5 lah, london r, yg artis2 masuk tue r, n byk ag(x taw nk sebut aper dh) pas2 yg x leh bla, tunjuk r model before n after tue....tyme gemuk pakai tudung, tyme kurus terbukak semua!!! motif??


    10) teringat jusmate 5 dan dr.rozmy yg "pelik" coz cita rasanya kpd fesyen!! satu liabiliti kpd doktor..... dgn reality programe dier yg x kuar tv, cter 2 alam yg pecah panggung???? konon??, amat menyampah!!

    leh kurus ker pakai jusmate 5??

    5 comments:

    shikin said...

    kelakar kot baca ni. pasal gemuk ni aku pon tak taw nak ckp ape. kalau org ckp kte gemuk mmg tension lah kan

    DR.BONNY said...

    ala...cam org ckp ko pendek, then ko x leh wat paper kn..itu lah perasaan aku!!!
    wakakak

    shikin said...

    ahahhaa. pendek orait je weh. aku tak rase pape. haha. sng cari seluar. muahah

    DR.BONNY said...

    tapi nk psg a-con x leh???

    shikin said...

    hahhaa. demmit. boleh lah wei. remote ada kot

    Post a Comment

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...