Surat al-baqarah ayat 216

Diwajibkan atas kamu berperang, padahal berperang itu adalah sesuatu yang kamu benci. Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.

There was an error in this gadget

Incredible India: Jog Fall

  • Saturday, December 17, 2011
  • dekat Manipal nie mmg susah bebenor dpt cuti...sabtu lak ader kelas. jadi mmg sgt terbatas lah nk gerak jejalan memanaer. mase cuti sempena Annual Day, dengan last-last minute kteorg pergi ke waterfall yg kedua tertinggi kat India. awal2 dgr cter pergi ke sana hanya 90km..so masing2 imagine 2-3 jam jer nk ke sane...padahal jarak ke sana dari Manipal ialah umpama dr KL ke Penang ikut jalan lama! MAMPU?? balik-balik terus demam!!






    kteorg pergi mase musim bahang...jadi air yg dilimpahkan tue x banyak sgt...tapi layan jer lah...nampak lawa gler waterfall tue,dengan panas terik, berjam2 perjalanan, pecut terus turun tangga....ok tangga di byk nak mampus...tinggi gak lah.umpama nk pergi hiking gunung! 



    masa-mase excited nampak air terjun dengan sungai yg colour ala2 hijau, sejuk, dan nyamanyer...terjadi satu episod duka apabila halim(paling kiri) terpijak najis manusia...tidak lain tidak bukan kepunyaan tempe!! air terjun pon sempat gak tempe-tempe nie wat projek kebajikan dier....spoiled gler!


    -ahli rombongan-

     setelah bersuka ria......ko nampak tangga nie? tangga ala-ala batu caves nie di daki dengan penuh keletihan+kesabaran...function gak lah g marena..stamina power kot...aku org ke-5 yg sampai ke puncak! balik2 dengan demamnyer, bontot cramp seminggu!



     for sure nie 1st and last dtg sini...mencabar sgt! hahaha...paperpon enjoy gler la...

    0 comments:

    Post a Comment

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...