Surat al-baqarah ayat 216

Diwajibkan atas kamu berperang, padahal berperang itu adalah sesuatu yang kamu benci. Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.

There was an error in this gadget

tips kurus dengan CEPAT

  • Thursday, December 23, 2010
  • *aku berjaya menulis 800 perkataan essay Theory of knowledge dalam masa 3 jam*


    aku sering dihujani bayak soalan...."BAGAIMANA NAK KURUS"??<

    KURUS??aku kurus ker?? ok itu memang fitnah! tapi disini nak gaklah cerita cara paling berkesan untuk menurunkan berat badan

    1.tak makan nasi....nie kalau aku tak bagitau pon sumer orang tahukan?? sebenarnya tak makan nasi adalah diet yang salah! tapi untuk menurunkan berat badan degan cepat, ia sangat berkesan....dan sangat juga berkesan untuk meningkat berat badan lepas itu.

    2. satu lagi tips yang semua orang tahu ialah diet yang seimbang...BORING betul kan?? tetapi kalau korang masih nak makan makanan kegemaran , gunakanlah diet kalori. pastikan jangan sesekali ambik kalori berlebihan.


    Kategori: Makanan Rutin
    1. Nasi putih (satu setengah cawan) = 260 kalori
    2. Nasi lemak bersambal (sepinggan) = 400 kalori
    3. Nasi goreng bertelur (sepinggan) = 635 kalori
    4. Nasi briyani berayam (sepinggan) = 880 kalori
    5. Nasi minyak kosong (sepinggan) = 445 kalori
    6. Nasi ayam kosong (sepinggan) = 300 kalori
    7. Mee goreng kosong (sepinggan) = 660 kalori
    8. Mee sup (semangkuk) = 380 kalori
    9. Mee hoon goreng (sepinggan) = 550 kalori
    10. Roti putih (2 keping) = 156 kalori
    11. Roti canai kosong tanpa kuah (sekeping) = 200 kalori
    12. Capati tanpa kuah (sekeping) = 180 kalori
    13. Pau ayam (sebiji) = 203 kalori
    14. Emping jagung kosong (secawan) =160 kalori

    Cadangan pengambilan kalori setiap hari

    DewasaUmur (Tahun)Tenaga (Kalori
    Lelaki
    Aktif
    Sederhana
    Berat Badan
    55 kg
    20 - 39
    40 - 49
    50 - 60
    > 60
    2,530
    2,400
    2,280
    2,020
    Perempuan
    Aktif
    Sederhana
    Berat Badan
    50 kg
    0 - 39
    40 - 49
    50 - 60
    > 60
    2,000
    1,900
    1,800
    1,600


    3. ok, yang ini memang tips tak ramai yang tahu!!

    amalkan CABARAN 2 MINGGU!!


    Cabaran nie macam study last-last minute lah...lebih singkat masa lebih berkesan kan?

    Langkah-langkah CABARAN 2 MINGGU>>

    1) tetapkan azam, dan impian untuk 2 minggu; contoh>> dalam 2 minggu aku nak turun 4 kg dan menyiapkan ee,ia dan tok!(maksudnye keje skolah)

    2)rangka pemakanan yang kurus*(tak makan ayam,nasi dan seumpamanya)mee dan meehon bukan pemakanan yang kurus! jagan ambil roti biasa juga sebab mempunyai carbohydrate yang tinggi seperti nasi

    3)belilah cornflakes cabaran 2 minggu kat kedai tue dan ikut panduan kesihatan kat belakangnya(jgn beli keylogs kay, beli brand len)

    4)bersenam sekurang-kurangnya 30 minit setiap hari......

    5)jangan sesekali mencuba produk-produk murahan untuk kurus, seperti DR.ROZMEY tue,LONDON tue,eh...silap, dua nie produk mahal! dan produk murah-murah yang lain!! PATI YUSMIRA berkesan kah?

    dan
    HASILNYA............................................................................

    SEBELUM




    SELEPAS



    p/s: semua tahu yang mana satu sebelum, dan yang mana satu selepas!! haha...selamat mencuba~

    1 comments:

    Anonymous said...

    bukan rosman mansur tu buat liposuction jer..
    hehe..
    rasa mcm yer jer..

    Post a Comment

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...