Surat al-baqarah ayat 216

Diwajibkan atas kamu berperang, padahal berperang itu adalah sesuatu yang kamu benci. Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.

Ajaran Kristian: Pelajar Sekolah

 • Friday, August 19, 2011
 • selepas Isu Buka Puase di Gereja pada minggu lepas mencetus emosi ramai orang, pada minggu ini pulak heboh mengenai 2 pelajar sekolah rendah beragama Islam yang mampu menyanyi lagu Nabi Isa dan membuat tanda salib....untuk berita penuh [TEKAN INI]

  selepas melihat 2 isu ini, aku terasa kagum dengan Orang Kristian yang begitu bersemangat menyebarkan ajaran mereka dan pada yang sama rase sedih dengan diri sendiri yang tidak@belum membuat ape2 lagi kepada Islam...

  seperti biasa ramai yang akan menyalahkan Pihak GEREJA, Pihak Kristian....dan aku tertarik dengan comment2 yg diberikan drpd org kristian mengenai isu ini...marilah kita melihat perkara ini dari perspektif yg berbeza.

  seperti biase IBU BAPA juga yang GAGAL..... kenape masih nak ntar anak belajar di tempat yang ader salib? ramai juga ibu bapa islam yg ntar anak mereka ke sekolah yg mempunyai gereja....aderkah tidak memikirkan akidah anak mereka??  0 comments:

  Post a Comment

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...