Surat al-baqarah ayat 216

Diwajibkan atas kamu berperang, padahal berperang itu adalah sesuatu yang kamu benci. Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.

There was an error in this gadget

2 bulan kerja> Darah Tinggi

  • Friday, August 5, 2011
  • setelah lamer meng"emo"kan diri dari menulis blog nie, akhirnya terdetik nak menulis post terbaru.

    akhirnya masuk jugak bulan poser nie, terus berhenti kerja!! x larat nk tergerak2 sana-sini, maklumlah bulan Ramadhan nie nk gak tingkatkkan amal ibadah kan. untuk pengetahuan uollls??? (noxxx glerr!!) aku berkerja selama dua bulan dan membuat 2 kerja iaitu pada waktu pagi kerja di kantin, dan seterusnya pada belah petang mengajar lah budak-budak nie. hebat x korang??? hahaha....trus nek tekanan darah aku nie jadi 170/100!!! tinggi glerrrrrr haram tueeee......... sentap ok!

    balik rumah terus wat post mortem naper tinggi nak mampus cam org tua nie....i br 20 tahun k!!

    1) Alasan Pertama

     gila hangggjjjjjjj ayat dier nie!!! bacer terus sentap!! sentap!! sentap!!! eh ternaek darah aku lak.....
    nie mmg cnfrm reason concrete naper darah nek mendadak......sbb dendam mase tersimpan, x sempat nk balas!!!! hahahaa. tgk muker dak tue......mmg cam *******. tiap2 ari tgk muker dier kot sbb tue nek darah nie!

    2) reason kedua

    kalo dh namanyer kerja ngan mak, mesti lah lbeh makan dari berkerja...... tiap2 hari kot aku balun nugget, fries and sumer jadah tue! sia2 berjogging penat lelah selamer nie...


    kalo air lak, x main lah kosong mesti nk ader colour-colour.....bandung,limau ais, teh tarik, milo ais, sumer men sedutttttt.....dah alang2 free kan.


    3) makan-makan

    biaser lah kalo nk dekat2 tyme poser nie, makan cam ala-ala kali terakhir makan kat dunia jer...x hingat langsung bnder len, main sumbat jerkkk!!!


    *ROTI TELUR KETANG,AMPANGAN*

    *CHICKEN GRILLED WITH BLACK PEPPER SAUCE,SUNWAY*

    *MEATBALL,IKEA*

    *MANHATTAN FISH MARKET,SUNWAY*

    *ORG SEBELAH PUYER*


    4) Stress???

    a. Stress berkerja.

    seperti yg dihebahkan, aku mengajar 5 buah kelas dengan 6 masa setiap hari....masuk lagi kelas relief, PJK,sukan dan karenah guru sebagainyer.... part gossip2 lum diambik kire ag, ngan ngamuk dalam kelas, dan mencampakkan buku dak2 yg malas nie...terjerit2 dalam kelas, dan dikatakan *****N oleh dak2 ****H dari kelas blakang2. ngajar kelas blakang2 ag, kelas x reti bace, kelas bajet pandai, kelas biadab, kelas bising dll. mana tak darah tinggi nie kan??kan??kan??

    *relief kelas,cnfrm bising!!*

    *tgk kat belakang skali pon tido*

    *tiap2 hari kena tanda buku banyak nie, ngan tulis diari kat buku besar tue*

    *merahnyer markah mereka*


    b. Strees nak fly.

    hari khamis yang lalu kami mendapat sebundle barang2 untuk diisi, disetemkan, dipesuruhjaya sumpahkan, diphotostat kan, disahkan, disaksikan dan sebagainyer. nek semputtttttt~~~

    alkisah pada khamis itu juga aku pergi ker putrajaya wat kali kedua untuk wat pasport. pada kali pertama dier xmo bagi discount sbb x der surat MARA, dan pada hari kedua pulak setelah aku tunjuk surat MARA bagai sumer tue, dier dengan bangganyer nk surat cam KOLEJ tue...yg aku rase amat bullshit, terus nek darah sambil membebel2 sorang2 kat situ....dier senyap jer!!!!!! dengan begkek gler terus pecut g KAJANG....
    di KAJANG, aku tunjuklah surat MARA tue, dengan penuh sopan-santun dier pergi refer kat pegawai atas dier....tgk malas x malas PUTRAJAYA tue!! dah ler sket jer org datang tapi teruk nk mapus...yg kat KAJANG nie ramai, beratur pajang, org tue leh jer g bagun tanyer BOS dier.....eeeeeeeee nek darh nie!!


    sebelum tue pon g SOGO, nek strees pkir aper yg nk kne beli...cam sumer nk kne beli..laptop nak luput nie pon dh wat masalah!!! haih~~ streeeeees=nek darah!!!

    2 comments:

    Sara Hanapi said...

    hahaha sentap ke keje bonny nih. rilek2. ambek masa ramadan ni utk didik jiwa mnjadi penyabar.

    Kh0| said...

    woo bonny.. no wonder la naek darah..
    rilek2.. tarik nafas dalam2.. lepas.. good..
    huhuhu..

    tapi tu smue pengalaman kn bonny.. lps ni, ble da bergelar doctor mana nk dpt experience kerje mcm tu.. :) gud luck n all the best 4 u..

    Post a Comment

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...